Referenties en impressies

Tuin in fase Velserbroek

Het gaat hier om een tuin die Berend heeft op gebouwd in diverse fasé. De tuin was gelegen aan de west kant waar de wind het moeilijk maakte om goede beplanting te planten. Tussen de huizen door was veel tocht maar toch heeft Berend de juiste beplanting gevonden om de tuin een vol gevoel te geven.

Moestuin van steigerhout

Vlechtscherm plaatsen in Bergen

Dit vlechtscherm heeft Berend geplaatst in een voortuin in Bergen. Ze wilden graag dat de tuin voor de bezoekers een meer natuurlijke uitstraling had. Dit heeft Berend verwezelijkt door de heesters te verwijderen en deze te vervangen met een wilgenschutting. 

Aanleg voortuin Amsterdam

Deze voortuin was toe aan een volledige renovatie. De tuin was ongelijk terwij de bewoners graag een strakke tuin. Berend heeft aan de hand van de tekeningen van de bewoners de tuin ingericht, dit heeft tot een prachtig resultaat geleid.

Herbestraten van tuin

De oude tegels werden grouw en lagen ongelijk. Daarom is er gekozen voor mooie nieuwe tegels. Berend heeft alle tegels vervangen en het geheel opnieuw bestraat. Alles ligt nu gelijk en bied in de zomer een uitstekende plek om lekker te barbequen.

Tuinaanleg Haarlem

We willen jullie bedanken voor het aanleggen van onze mooie tuin. We zijn erg blij met de gehele tuin en met ons mooie grasveld waarop onze zoon heerlijk kan spelen de komende jaren. Je kan wel zien dat Berend plezier heeft in het vak en erg kundig is. Ook de communicatie ging prima zo via de mail.

Bestraten in Krommenie

Heel erg bedankt voor de prachtige tuin die jullie hebben afgeleverd!! We zijn er ontzettend blij mee. Van de week gaan we eens kijken voor plantenbakken en dan is het echt helemaal af. Nogmaals heel erg bedankt voor de prachtige voortuin en een fijne zomervakantie!!

Jullie naam is al eens gevallen in onze omgeving, dus wie weet levert het voor jullie in de toekomst nog wel eens een klusje op.

Kunstgras Assendelft

Vanwege de vele spelende jonge kinderen en de weinige tijd die aan onderhoud van deze speelplaats besteed kan worden is er hier gekozen voor een tuin met kunstgras. Kunstgras is laag in onderhoud en voorziet van veel speelplezier.

Heemstede

Ik heb al jaren een hele grote tuin maar bezit helaas geen groene vingers. Er zijn al heel wat tuiniers in mijn tuin bezig geweest maar daar was ik nooit echt tevreden over. Want binnen de kortste tijd was het weer zo'n onoverzichtelijke boel geworden dat ik letterlijk door de bomen het bos niet meer zag. Dat is veranderd. Want sinds Berend bij mij komt op regelmatige basis, begrijp ik mijn tuin wat beter, heb ik er zelfs plezier in om het ook zelf van tijd tot tijd te onderhouden en ben ik een stuk minder geld kwijt. Bovendien is het een aardige man en houdt hij zich goed aan de afspraken. Echt een aanrader!

Dakterrasrenovatie Amsterdam

Berend was a pleasure to work with. He inherit what was a fairly messy roof terrace. Due to a hard winter, many pots had broken and many plants were dead. Berend revived the dakterras with a unique self-watering system and planted a nice selection of plants especially adapted to the angle of the sun and the wind direction. The roof garden is now flourishing thanks to Berend's ingenuity, hard work and years of experience.

Onderhoud in Heemskerk

Dit is een natuurtuin in Heemskerk. De bewoners wouden eigenlijk niet veel aan onderhoud doen. In overleg met Berend hebben ze toch een aantal kleine aanpassingen gedaan waardoor de tuin door de seizoenen heen mooier is opgevuld. Tevens hebben we om de juiste sfeer te behouden een stuk herbestraat met oudere tegels die de tuin een mooie nostalgische sfeer geven.

Het onderhoud van een natuurtuin is het selecteren van de juiste inheemse planten en het inperken van inheemse beplanting.

Snoeien dakplataan in Zaandam

Nog bedankt voor het snoeien van mijn dakplataan. Ik heb weer licht in huis! Na enorm genoten te hebben van de overvolle boom de gehele zomer werd het nu wel weer wat donker in huis en was het tijd voor zijn jaarlijkse knipbeurt.

De plataan doet het heel erg goed. Ik heb hem nu zo'n elf jaar achter in de tuin staan met als doel een natuurlijke parasol. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een hele flinke parasol en doet prima zijn werk!

Elk jaar wordt hij dan ook in de herfst vakkundig gesnoeid door Berend de hovenier. Nu al zo'n vier jaar achter elkaar en de boom is alleen maar mooier en mooier geworden!

Ik ben heel erg tevreden over Berend! Komt altijd zijn afspraken na, telefonisch of per email , dat maakt niet uit. Doet vakkundig en snel zijn werk en de tuin wordt na afloop opgeruimd en aangeveegd en het tuinafval wordt weer meegenomen! Echt heerlijk en ik heb er geen omkijken naar!

Bedankt Berend en hopelijk tot volgend jaar!